Noi restricții în municipiul Suceava, începând de vineri, 9 octombrie

Creșterea infectărilor cu noul coronavirus, care a ajuns în municipiul Suceava, vineri la o incidență de 1,71 îmbolnăviri la mia de locuitori,  a dus la impunerea unui nou set de măsuri și restricții.

Decizia a fost luată vineri după-amiază, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu aplicare din aceeași zi, timp de două săptămâni, până pe 23 octombrie. În situația în care nu se va ajunge la o limitare a răspândirii virusului, există riscul de a se ajunge din nou la carantinarea orașului.

Măsurile decise de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:

  1. Se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, care să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele peste 5 ani, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare – grădinițe, școli, licee, universitate, în municipiul Suceava.
  2. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spații aglomerate (piețe agroalimentare, Bazar, stații de transport public, peroanele de gări, spații de agrement și obiective turistice).
  3.  Se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.
  4. Primăria Suceava va suplimenta cu 20 de autobuze numărul mijloacelor de transport în comun, în vederea evitării supraaglomerării.
  5. Organizarea și desfășurarea activității cu publicul a cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte în municipiul Suceava se suspendă în perioada 09 – 23 octombrie.
  6.  Spectacolele și/sau concertele, evenimentele culturale în municipiul Suceava se suspendă în perioada 09 – 23 octombrie.
  7. Activitatea tuturor restaurantelor și a cafenelelor se suspendă, cu excepția celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și a altor unități de cazare din municipiul Suceava, unde servirea este permisă doar pentru clienții cazați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.