România a cucerit șase medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Poznan

România a participat la Campionatele Europene de canotaj de la Poznan (Polonia), competiție care a reunit 45 de sportivi şi 12 echipaje.

România a încheiat competiţia cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, devansată de Olanda, opt medalii de aur, una de argint, două de bronz, şi Italia, 4-5-2.

Din delegația tricoloră au participat și sportivi suceveni de la la CSM Suceava, pregătiți de Ioan Despa pe iazul Șomuz din Fălticeni. Echipajul format din sucevenii Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă a câștigat titlul european în proba de dublu rame masculin. Tot pe prima poziție s-a clasat Ancuța Bodnar și Simona Radișcu în echipajul feminin de dublu vâsle.

La proba de opt plus unu feminin (medalia de aur), din echipaj au făcut parte și sucevencele Viviana Bejenariu și Maria Tivodariu. În echipajul de opt plus unu masculin (medalia de argint), au făcut parte sucevenii Florin Arteni-Fîntînariu, Florin Sorin Lehaci și Sergiu Vasile Bejan.

Echipajul de dublu vâsle feminin, categorie ușoară, format din sucevencele Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă a obținut medalia de bronz.

Medaliile de aur câștigate sunt:

  • la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş),
  • la dublu rame masculin (Marius-Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă),
  • la dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş)
  • la opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea).

Argintul a fost cucerit la opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu), iar bronzul a fost adus la dublu vâsle feminin, categorie uşoară (Ionela-Livia Cozmiuc, Gianina-Elena Beleagă).

La Europenele Under-23 (5-3-2) şi la cele de juniori (5-2-0), România ocupă primul loc în clasamentul pe medalii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.