Conducerea Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava a decis ca, începând cu data de 2 noiembrie, să suspende parţial activitatea on-site până la finalizarea semestrului I din actualul an universitar pentru mai multe facultăţi. Studenţii acestor facultăţi cazaţi în cămine vor elibera camerele până miercuri.
Hotărârea de trecere în regim on-line se referă la studenţii înmatriculaţi la studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, în cadrul facultăţilor de Drept şi Știinţe Administrative, Litere şi Știinţe ale Comunicării, Știinţe Economice şi Administraţie Publică, Ştiinţe ale Educaţiei şi Istorie şi Geografie, cu excepţia programelor de studii Geografie şi Geografia turismului. Studenţii facultăţilor de mai sus, care sunt cazaţi în cămine, trebuie să elibereze camerele până cel târziu pe data de 04 noiembrie 2020. Cazurile excepţionale vor fi analizate de conducerea universităţii. Căminele vor rămâne deschise pentru studenţii tuturor celorlalte facultăţi ale universităţii.
Studenţii din anul I de la facultăţile de Inginerie Electrică şi Știinţa Calculatoarelor, Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, Inginerie Alimentară, Silvicultură şi cei ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (inclusiv Departamentul de Sănătate), la care se adaugă studenţii de la programele Geografie şi Geografia turismului (FIG) vor continua să desfăşoare laboratoarele on-site (faţă-în-faţă).
În condiţiile în care nu vor fi înregistrate evoluţii îngrijorătoare la nivelul municipiului şi al judeţului Suceava, studenţii facultăţilor incluse în seria B, conform planificării aprobate de Senatul USV, vor desfăşura activităţi on-site (doar laboratoare), începând cu 23 noiembrie. Conform calendarului, cazarea studenţilor din grupul B, care beneficiază de un loc în cămin, va avea loc în perioada 16-22 noiembrie.
USV notează că la finalul primei luni de activităţi didactice susţinute on-site (faţă-în-faţă), constatăm că rata de infectare în campusul USV, atât în rândul studenţilor, cât şi în cel al cadrelor didactice, este una semnificativ mai mică (de peste 2 ori) decât cea înregistrată la nivelul municipiului Suceava ceea ce certifică faptul că strategia gândită şi dezbătută în forurile deliberative ale universităţii şi pusă apoi în practică înainte de începerea noului an universitar a generat efectele scontate.