Preoți și polițiști împreună pentru promovarea mesajului comun de responsabilizare și prevenire a răspândirii SARS_Cov_2

În cursul săptămânii precedente conducerea IPJ Suceava a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în vederea intensificării demersurilor comune pentru responsabilizarea cetățenilor în contextul epdemiologic actual.

Reprezentanții bisericii au transmis tuturor parohiilor și preoților recomandările polițiștilor și prin rolul de formator de opinie personalul clerical are un rol important în creșterea gradului de responsabilitate civică.

Recomandările privind portul măștii sanitare, respectarea distanțării sociale sau dezinfectarea mâinilor vin și în contextul în care datorită răcirii vremii enoriașii vor fi în imposibilitatea participării la slujbe religioase în exteriorul lăcașurilor de cult.

Ulterior, în perioada 31.10 – 01.11.2020, polițiștii împreună cu lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat verificări în teren pentru evaluarea situației și remedierea eventualelor deficiențe.

Au fost efectuate verificări la lăcașuri aparținând tuturor cultelor religioase, constatându-se ca marea parte a cetățenilor și persoanalului clerical respectă prevederile legale.

În cadrul activităților polițiștii au distribuit și peste 100 de măști sanitare persoanelor identificate în zona bisericilor. Cei identificați în interiorul lăcașelor de cult au fost sancționați contravențional, în general cu măsura avertismentului și au primit și măști sanitare.

În situațiile grave de încălcare a legii polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționaleîn valoare totală de 3.200 lei.

Spre exemplu, ieri, în jurul orei 09:30, polițiștii SPR 10 Gura Humorului, au constatat că la un lăcaș de cult din satul Capu Codrului, com. Păltinoasa, se desfășura o slujbă religioasă oficiată de un pastor din aceeași localitate, la care participau aproximativ 40 de persoane, dintre acestea 10 nepurtând masca de protecție obligatorie.

S-a procedat la legitimarea persoanelor care nu purtau masca de protecție în interiorul lăcașului de cult, ocazie cu care acestea au fost sancționate contravențional conform Lg. 55/2020.

Totodată, pastorul a fost și el sancționat contravențional conform Lg. 55/2020 pentru desfășurarea activității religioase în interiorul lăcașului de cult, fără respectarea condițiilor stabilite prin lege.

Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Respectați măsurile impuse.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, însă vom acționa cu femitate astfel încât toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

Multumim personalului clerical din cadrul tuturor cultelor religioase pentru sprijin și pentru implicarea în promovarea mesajului preventiv și de responsabilizare socială!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.