Municipiul Fălticeni și alte 20 de localități din județ sunt în scenariu roșu

Municipiul Fălticeni a depășit pragul de 3 la mie la infectări cu SARS-CoV-2 împreună cu alte 19 localități din județul Suceava și intră în Scenariul roșu alături de municipiul reședință de județ, Suceava, dar și alte orașe importante, cum ar fi Rădăuți, Gura Humorului, Vatra Dornei, Siret sau Solca. Alte 32 de localități se află în scenariul galben, în timp ce restul unităților administrativ-teritoriale din județ funcționează încă după scenariul verde, cu mai puțin de 1,5 cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori.

Potrivit datelor oferite de Prefectura Suceava, în ultimele 14 zile în municipiul Suceava au fost confirmate 486 de cazuri de infectare, în municipiul Rădăuți, în ultimele 14 zile au fost înregistrate 147, zece dintre acestea fiind în focar, și o rată de infectare de 4,01 la mia de locuitori. Pe locul al treilea cu un număr de infectări, cu 95 cazuri în ultimele 14 zile este municipiul Fălticeni, rata de infectare fiind de 3,03 la mia de locuitori, urmat de Vatra Dornei, cu 65 de cazuri și o rată de infectare  de 3,92 la mia de locuitori și Câmpulung Moldovenesc cu 44 de cazuri de infectare în ultimele 14 zile și o rată de infectare  de 2,10 la mia de locuitori.

În localităţile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori se aplică următoarele restricţii coresăpunzătoare ratei de infectare:

a) În aplicarea prevederilor art. 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;

b) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020 activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

c) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 05:00 – 21:00;

d) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, pentru operatorii economici prevăzuţi la art. 2 lit. b) şi c) se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

e) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 5 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, astfel cum sunt definite de H.G. nr. 935/2020.

f) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

g) În aplicarea prevederilor art. 9 pct. 2 şi pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/020 activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.