Campionul național U12, David Arcip, țintește către adevăratul profesionism

Aproape fără excepţie, performerii din tenisul profesionist de astăzi au trecut prin numeroase stadii competiţionale intermediare, cu ani în şir de meciuri în circuitele de juniori, începând cu turneele minore de categoria a doua din ţară, până la primele puncte în ATP, respectiv WTA. Au început cu circuitul naţional, apoi au trecut la Tennis Europe, (circuitul european incluzând clasamente săptămânale, la categoriile sub 14 şi sub 16 ani, în vreme ce categoria sub 12 ani nu include o ierarhizare a jucătorilor în funcţie de rezultatele din turnee), și apoi, cu experienţa şi punctele adunate la nivel european, majoritatea jucătorilor păşec odată cu adolescenţa către competiţiile din circuitul ITF Junior Tour. Abia după vârsta de 15 la fete, respectiv 16 ani la băieţi, se întâmplă pasul către adevăratul profesionism, în ITF Pro Tour, prin turneele Futures, de 10.000 de dolari. La treptele enunţate mai sus, care au darul de a propulsa o parte din practicanții sportului alb spre marea performanţă țintește și fălticenenaul David Arcip, care până acum are un parcurs plin de rezultate pe plan național și chiar internațional.

La 10 ani, David este campion la U12

În ultimele două weekend-uri, fălticeneanul David Arcip a participat la două turnee de categoria I,  la Roman și Brașov, unde a obținut două titluri, unul de campion și unul de vicecampion U12.

Sub egida Federaţiei Române de Tenis, în perioada 7-10 noiembrie, s-a desfăşurat la Roman, Cupa Sense la tenis de câmp, categoriile de vârstă U10, U 12, masculin şi feminin. La competiţie au fost prezenţi un număr de 67 de sportivi din Fălticeni, Iaşi, Bacău, Paşcani, Cluj, Galați, Piatra Neamț.

La categoria U12 masculin, fălticeneanul  David Arcip, legitimat la Clubul Lechner Tenis School, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce, în patru meciuri solicitante, a reuşit să treacă de adversari care îl depăşeau ca vârsta şi experienţa. Primul meci din optimi l-a disputat împotriva unui sportiv de la Clubul Unirea din Iaşi, David Galan, pe care l-a învins în două seturi 6-1; 6-1. În sferturi, fălticeneanul l-a întâlnit pe David Cosoiu pe la Clubul Marc Tenis Cluj pe care l-a învins cu scorul de 6-3; 4-6; 10-1 (în maxi tiebreak). Semifinala a disputat-o împotriva sportivului Tudor Petroiu de la Asociaţia Altius Tennis Club de care a reuşit sa treacă în două seturi cu scorul de 7-5 şi 6-2. A urmat finala unde l-a avut ca adversar pe Luca Consantinciu de la Asociaţia Greenfield Bârlad pe care l-a învins cu scorul de 6-2; 6-2.

Meciuri câștigate în fața adversarilor mai mari şi mai experimentaţi

După aceste meciuri frumoase, David a căpătat încredere şi a pornit din nou la o nouă competiţie naţională de gradul întâi, desfăşurată în perioada 15-18 noiembrie la Braşov şi inclusă în calendarul FRT. La categoriile U10, U12 şi U18, au participat 109 sportivi din toată ţara. David Arcip a întâlnit în şaisprezecimi pe sportivului Andrei Beleaua legitimat la Dinamo Bucureşti pe care l-a învins cu scorul de 6-1 şi 6-1, în optimi l-a întâlnit pe Thomas Ocu de la CSM Bucureşti, pe care l-a învins în două seturi 6-1 şi 6-3, sferturile de finală l-a adus în faţa lui David pe sportivul Matei Burlacu de la CS WINNER Braşov de care a reuşit să treacă în două seturi 6-3; 6-3. Un meci extraordinar a fost cel din semifinala unde l-a întâlnit pe Eduard Dragomir de la C.S Vaideanu Braşov pe care l-a învins cu scorul 6-2; 7-5.

Finala spectaculoasă l-a avut în prim plan pe experimentatul Matei Chelemen de la CS Vaideanu Braşov, favoritul nr 1 al turneului, care l-a învins pe David Arcip în două seturi 6-1 şi 6-0, înfrângere care i-a adus tenismenului din urbea de pe Şomuz titlul de vicecampion într-un turneu în care toţi adversarii lui David erau cu un an sau doi mai mari.

„Având în vedere că David, în vârstă de 10 ani, este în perioada de acomodare la categoria U12, suntem foarte mulţumiţi de modul de gestionare a emoţiilor, de atitudinea bună de pe teren şi comportamentul curajos față de adversarii lui, mult mai puternici şi mai experimentaţi. Îi dorim succes micuţului tenismen în concursul de săptămâna viitoare de la Roman, categoria A U12. Mulțumim sponsorilor şi domnului antrenor Ferry Lechner pentru aportul deosebit adus în formarea micuţului iubitor al sportului alb”, ne-a precizat Ramona Arcip, mama micului campion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.