Câmpulung Moldovenesc, Adâncata și Șcheia intră în Scenariul Roșu

Gura Humorului, Bogdănești, Brodina, Slatina și Vicovu de Jos – în scenariul galben

Luând în considerare contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, statistica zilnică privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la mia de locuitori, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, analiza de risc întocmită în data de 25.11.2020 de către Direcția de Sănătate Publică Suceava și punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică Suceava privind reanalizarea unor măsuri restrictive în urma analizelor de risc efectuate pentru unitățile administrativ-teritoriale în cadrul cărora se înregistrează incidențe ridicate ale cazurilor pozitive la mia de locuitori, în după – amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie 2020, a fost convocat în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Conform Hotărârii nr.77 din 25.11.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a dispus, având în vedere incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data emiterii prezentei hotărâri, încetetarea aplicabilității măsurilor stabilite prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 64 din data de 10.11.2020, pentru comunele Horodnic de Sus (1,25), Râșca (0,77), Zamostea (0,98), Cacica (1,37) și Horodnic de Jos (1,20).

Totodată se dispun, începând cu data de 26.11.2020, pentru orașul Gura Humorului și începând cu data de 27.11.2020, ora 00.00, pentru comunele Bogdănești, Brodina, Slatina și Vicovu de Jos, pentru o perioadă de 14 zile (unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3/1000 de locuitori) restricțiile specifice “scenariului galben”.

De asemenea, se dispun, începând cu data de 27.11.2020, ora 00.00, pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, comunele Adâncata și Șcheia, pentru o perioadă de 14 zile, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori, restricțiile corespunzătoare ”scenariului roșu” .

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.