Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

La 3 decembrie, Organizația Națiunilor Unite și agențiile de specialitate ale acesteia marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi („International Day of People with Disability”) cu scopul promovării programelor care au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru categoriile sociale defavorizate reprezentate de persoanele cu dizabilitate/handicap.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

 

Conform unui comunicat de presă al DGASPC Suceava, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, în acest an, nu va mai fi sarbatorita cu public, ci doar in fiecare centru, datorită restricțiilor.

Redăm comunicatul de presă al DGASPC Suceava

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii  de către opinia publică, a  problemelor  cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora.

În fiecare an, în această zi, încercăm să conștientizăm publicul larg, prin acțiunile noastre, cu privire la importanța schimbării  de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În fiecare an, de 15 ani încoace, DGASPC Suceava a organizat în data de 3 decembrie,  evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”-eveniment – manifestare la care  au participat, de fiecare dată, sute de copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul  centrelor de plasament, din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura  DGASPC-Suceava precum și din cadrul centrelor care aparțin de ONG-uri, dar și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret

Evenimentul desfășurat cu sprijinul Iulius Mall, cuprindea un spectacol în care vedetele erau, în principal, persoane cu dizabilități și o expoziție cu produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Corul ”Speranța”-al persoanelor cu dizabilități din centre, dirijor, Lucian Afilipoaiei, a întrunit cele mai multe aprecieri.

Alături de noi au fost invitați  interpreți de muzică populară consacrați dar și debutanți.

În fiecare an ne-am  bucurat ochii, sufletul și inima alături de persoanele cu dizabilități, am dansat împreună, am avut prilejul de a-i  încuraja, de a le dărui un zâmbet și o vorbă bună.

Dragi suceveni, în acest an, nu putem decât să facem un remember al acestui eveniment de suflet,  pentru care, beneficiarii serviciilor noastre, s-au pregătit de fiecare dată de-a lungul unui întreg an, cu speranța că vor fi apreciați și acceptați de către noi toți.

Le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au fost alături de fiecare dată, oferind cadouri și recunoaștere,  persoanelor cu dizabilități, creând împreună magia unei zile cu adevărat specială!

Mulțumim reprezentanților mass-media sucevene  care  au oferit spații largi, de fiecare dată, acestui eveniment dedicat persoanelor cu  dizabilități!

Pe        pagina noastră            de       facebook: https://www.facebook.com/ProtectiaCopiluluiSuceava/inbox, veți putea urmări activitățile care se vor desfășura în cadrul centrelor noastre pentru copii și adulți cu dizabilități, cu ocazia Zilei internaționale a Persoanelor cu dizabilități.

Mesajul nostru rămâne același, ca de fiecare dată:  „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”

”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!

Director executiv, Georgeta Nadia Crețuleac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.