Angajaţii din învăţământ ar putea fi vaccinați cu prioritate împotriva COVID-19

Vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a anunţat, luni seară, că personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinarea împotriva coronavirus, o decizie în acest sens urmând a fi luată în perioada următoare.

”Este evident că procesul educaţional este un proces esenţial, este dificil şi admitem acest lucru, oricine poate să înţeleagă că este dificil în online. Pentru noi este o prioritate acest aspect, o decizie va fi luată în perioada imediat următoare şi va fi comunicată în spaţiul public, însă înţelegem necesitatea şi nevoia de a prioritiza acest sector. Este o prioritate, clar”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, Andrei Baciu.

Și Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a cerut, prin inspectoratele școlare și universități, o situație a personalului didactic, auxiliar și nedidactic dispus să se vaccineze, precum și o raportare privind elevii care au dificultăți în procesul de învățământ online. Informațiile trebuie centralizate și trimise până pe 15 ianuarie.

Ministrul Educației a spus că o decizie privind redeschiderea școlilor va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică și după ce vor apărea primele rezultate privind rata de infectare după vacanța de iarnă și sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.