Platformă unică pentru admitere la facultate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii studenţilor, cu care a avut o întrevedere tot joi, 7 ianuarie, doresc dezvoltarea unei platforme unice la nivel naţional pentru înscrierea şi admiterea la facultate.

Solicitarea studenților a fost analizată și în consultările din 8 ianaurie cu reprezentanţii rectorilor din România, pentru că există autonomie universitară, există universităţi în care deja există aceste platforme.

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunii Naţionale a Studenţilor din România şi Uniunii Studenţilor din România şi-au exprimat susţinerea pentru realizarea unui registru unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii.

„Spre bucuria mea, studenţii sunt cei care au adus în discuţie susţinerea pentru Registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii, conştientizând faptul că în acest registru vor fi cuprinse diplomele de bacalaureat, licenţă, master şi doctorat, dar va fi cuprins şi întreg conţinutul tezelor de doctorat şi, atenţie, au agreat să fie cuprins şi conţinutul tezelor de licenţă şi al lucrărilor de disertaţie.

Este un lucru excepţional faptul că studenţii sunt de acord ca tezele lor de licenţă din momentul operaţionalizării acestui sistem să fie cuprinse într-o bază de date în care să poată fi accesate, consultate şi verificate pentru eventuale similitudini”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.