Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie

După o lungă perioadă în care nu a putut interacționa față în față cu copiii, Muzeul Național al Bucovinei debutează în noul an cu primul atelier de educație muzeală, desfășurat la Muzeul de Istorie, în condiții de maximă siguranță și securitate medicală.
Activitățile din cadrul proiectului „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie” se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a care doresc să cunoască poveștile fascinante ale istoriei scrisului şi ale instrumentelor de scris și care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris,  să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă, din nou, timp la muzeu.
Redăm integral invitația Muzeului Național al Bucovinei:
Suntem bucuroși să vă anunțăm că, în perioada 1 – 5 februarie 2021, Muzeul Național al Bucovinei organizează, la Muzeul de Istorie, între orele 10:30 – 12:00, în Sala de Pedagogie Muzeală, proiectul educaţional POVESTEA SCRIERII ŞI A INSTRUMENTELOR DE SCRIS – atelier de caligrafie.
Activitățile din cadrul proiectului Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, care doresc să cunoască poveștile fascinante ale istoriei scrisului şi a instrumentelor de scris și care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă, din nou, timp la muzeu.
IMPORTANT:
Întrucât contextul epidemiologic general ne obligă să reorganizăm activitățile, în așa fel încât și participanții și specialiștii muzeului să fie în siguranță, anul acesta numărul celor care pot participa este restrâns la maxim 8 copii pe zi, cu respectarea următorului REGULAMENT:
• Se pot înscrie maxim 8 PARTICIPANŢI/ZI, ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Recomandăm participarea într-o singură zi, deoarece activitățile proiectului educațional se repetă zilnic!
• Înscrierea se face doar on-line, completând formularul postat pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie: Muzeul de Istorie Suceava – History Museum , DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 29 ianuarie 2021;
• Taxa de participare: 3 lei/copil, plata acesteia se va face la magazinul instituției, în ziua participării;
• Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători;
• Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către participanți. Chiar dacă aveți mască pe față, noi vom ști că vă bucurați, căci zâmbetul se citește în ochii voștri;
• Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme. Conform reglementărilor în vigoare, suntem obligați să vă luăm temperatura la intrare, iar dacă aceasta depășește 37,3 grade, nu vă putem acorda accesul, dar vă așteptăm data viitoare;
• Fiecare copil va avea măsuța sa proprie și va dispune de materiale proprii;
• Deplasarea în interiorul muzeului se va face doar împreună cu specialiștii coordonatori din cadrul proiectului educațional;
• Pe perioada activităților copiii vor respecta regulile de distanțare și cele sanitare impuse de legile în vigoare, precum și acest regulament.
Vă așteptăm cu drag la muzeu, la atelierul nostru de caligrafie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.