În județ vor funcționa 22 de centre de vaccinare anti COVID-19, și nu 30 cum s-a anunțat

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, miercuri, că în faza a doua a vaccinării, în județ vor fi operaționalizate 22 de centre de vaccinare în 16 localități cu mai multe linii și nu 30 așa cum se anunțase inițial.

Din cele șapte spitale din județ, șase vor rămâne cu centre de vaccinare și pentru faza II și faza III, iar doar la Spitalul Municipal Vatra Dornei nu va avea centru din cauze determinate de o chestiune de logistică.

Cele 22 de centre de vaccinare sunt în curs de operaționalizare,  cinci dintre acestea fiind în municipiul Suceava fiecare centru având patru echipe de vaccinare.

La Fălticeni -un centru cu cinci echipe care va funcționa în Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, de pe strada Nicu Gane, la Câmpulung Moldovenesc-un centru cu cinci echipe,Rădăuți vor fi două centre cu patru echipe,  municipiul Vatra Dornei-un centru cu trei echipe.

În ceea ce privește persoanele care se vor vaccina în etapa a doua, prefectul a arătat că potrivit catagrafierii DSP Suceava în județ sunt 113.946 de persoane cu vârste peste 65 de ani, iar în centele sociale sunt 1.500 de angajați și 2.200 de beneficiari.

Totodată, în ceea ce privește lucrătorii care desfășoară activități cheie din domeniile esențiale au fost identificați 24.063 de persoane din care doresc vaccinarea 7.778 de persoane, reprezentând circa 30 la sută.

Din instituțiile publice sunt 6.059 de persoane care fac parte din personal cheie din care doresc vaccinare 2.603 de persoane, respectiv 42, 96 la sută.

Din domeniu apărărăii, siguranței naționale și autorității judecătorești sunt 3.108 persoane în poziții cheie din care 651 doresc vaccinarea reprezentând, 20,95 la sută.

Dintre angajații din  transporturi doresc să se vaccineze 63,75 la sută, din învățământ-41,09 la sută, iar din mass media-56,06 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.