Municipiul Vatra Dornei rămâne în „scenariul galben”, comuna Horodniceni scapă de restricții

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a hotărât în ședința din 14 ianuarie că Municipiul Vatra Dornei și comuna Botoșana să rămână încă două săptămâni în „scenariul galben”, începând de pe 15 ianuarie, de la ora 0:00. În Vatra Dornei rata de infectare cu noul coronavirus era de 2,54 la mia de locuitori iar în Botoșana de 1,88 la mia de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus, începând de sâmbătă, 16 ianuarie, în „scenariul galben”, ora 0:00, vor intra comunele Adâncata (2,05 la mia de locuitori), Mușenița (1,63 la mia de locuitori) și Şaru Dornei (2,63 la mia de locuitori).

CJSU Suceava a mai hotărât și ridicarea restricțiilor din comuna Horodniceni având în vedere incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile, rata de infectare fiind de 0,56 de cazuri la mia de locuitori.

Cinci localităţi- Rădăuţi, Arbore, Burla, Ipoteşti şi Todireşti- sunt în „zona roşie” cu rată de infectare peste 3 cazuri la mia de locuitori.

De remarcat este că şi în municipiul Suceava rata de infectare este în creştere şi se apropie de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, fiind joi de 2,64 la mie.

În judeţul Suceava erau, joi, 1.286 cazuri de infecţie Covid -19 în evoluţie în 107 localităţi.

Conform distribuţiei cazurilor Covid-19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 localităţi, 7 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 12 au câte un caz în evoluţie, 40 au sub cinci cazuri în evoluţie, 31 au sub zece cazuri în evoluţie iar 24 au peste zece cazuri în evoluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.