„Zâmbete mascate” de maestrul Mihai Pânzariu PIM.

În perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2021, la Muzeul de Istorie din Suceava, în Cafeteria, vă invităm să vizitați expoziția „Zâmbete mascate”, a maestrului Mihai Pânzariu PIM.
Argument.
„Zâmbete mascate” este expoziția personală de caricaturi prin care marchez împlinirea vârstei de 75 de ani ( la 16 ianuarie 2021), sau, cum este scris în textul afișului, ” jubileul celor 2.365.200.000 clipe de viață”!
Cele 75 de lucrări, full color, la care se adaugă un autoportret cu mască, reprezintă amara reflectare, prin caricatură de presă ( săptămânalul „Jupânu”), a realității răvăşitoare a primului an de pandemie a coronavirusului. Un an care a îndoliat multe familii de români. De altfel, în acest context,expoziția este dedicată memoriei ființelor dragi mie și familiei mele, nora Cristina și fratele Ştefan, plecați Dincolo, în anul de grație 2020!
Pentru facilitarea și realizarea acestui eveniment, se cuvin aduse mulțumiri lui Emil Constantin Ursu, Loredana Bortă, BOA, Gh. Dican, Mihai Precup, Dinu Doru Glăvan, Sorin Ștefan Stanciu, Nicolae Gabriel Sandu, Călin Brăteanu, Dorin Moldovan loana Rață, Petru Vasile Gafiuc, Adriana Dascălu Bulină, Cătălina Biholar și, la sfârșit, dar nu în cele din urmă, Sorin Avram. Prietenii știu de ce!
Vernisajul, în ziua de miercuri 27 ianuarie, la orele 12, la intrarea în muzeu, date fiind restricțiile impuse de pandemie. Totodată, lucrările și afișul expoziției pot fi vizionate și pe platformele de socializare facebook ale Muzeului Național al Bucovinei, Centrului Culturii Tradiționale, Institutul Bucovina.
Pandemia trece, Arta rămâne, deci, să fim sănătoși și veseli, vorba lui Nenea lancu!
Mihai Pânzaru-PIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.