Joi 21 ianaurie, Teatrul Birlic ne invită la „Soțul păcălit”

Sala de spectacole „Draga Olteanu Matei” din municipiul Fălticeni găzduiește, joi, 21 ianuarie, de la ora 18,00 spectacolul Teatrului „Birlic” din Fălticeni, „Soțul păcălit sau George Dandin”, în regia Anei Maria Fasolă. Premiera spectacolului jucat de trupa „Birlic” a avut loc la sfârșitul anului trecut,  pe data de 22 decembrie.

„Soțul păcălit sau George Dandin” este una din cele mai vechi comedii jucate de trupele de teatru, a cărei premieră avut loc pe 18 iulie 1668, la  Palace de Versailles, când a fost văzută de Ludovic al XIV-lea, și a fost prezentată publicului începând cu 9 noiembrie 1668, la Théâtre du Palais-Royal. Este povestea clasică a soțului înșelat, regăsibilă în numeroase scrieri ale literaturii universale. Georges Dandin, un țăran bogat, cedează averea familiei unor nobili ruinați în schimbul unui titlu de noblețe (domnul Georges de Dandinière) și a fiicei acestora. Aceasta nu și-a dorit niciodată o căsătorie lipsită de iubire, motiv pentru care George Dandin are multe de pătimit de pe urma năbădăioasei sale neveste, motiv pentru care îi cheamă în repetate rânduri pe socri pentru a o surprinde asupra faptului. Soția întoarce de fiecare dată situația în favoarea ei, iar socrii nu pierd nici un prilej de a-i aminti lui Georges că diferența de condiție nu a fost abolită.

La evenimentul organizat de Asociaţia Fălticeni Cultural intrarea este liberă, însă locurile vor fi limitate și purtarea măștii de protecție este obligatorie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.