26 de sancțiuni au fost aplicate de jandarmii suceveni pentru pescuit ilegal  

26 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 3600 de lei au fost aplicate de jandarmii suceveni pentru pescuit ilegal

 În perioada 22-24 ianuarie a.c., jandarmii suceveni au desfăşurat, în comun cu Asociația Club Sportiv Bucovina Fishing, mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret şi în zona Râului Suceava, din proximitatea localității Dragomirna, judeţul Suceava.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale (14 avertismente scrise și 12 amenzi), în valoare de 3.600 lei pentru încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie sau licenţă şi pescuitul oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 58 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura. De asemenea, un permis pentru pescuit a fost ridicat.

Totodată, au fost confiscați și distruși un număr de peste 100 de soldăței pentru pescuit știuca, de la pescarii care dețineau mai multe mijloace de pescuit decât prevede legislația în vigoare.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.