Se reduce numărul elevilor din clasele de liceu

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat joi, 21 ianuarie, că s-a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu (clasa a IX -a) , în învăţământul liceal cu frecvență la zi, se va reduce din anul școlar 2021 – 22022. Numărul de elevi se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă, și de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022, a fost transmis la Monitorul Oficial, joi, 21 ianuarie,  decizia urmând să modifice după publicare, Ordinul de Ministru nr. 5.599/2020.

„Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător. Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat”, se precizează comunicatul Ministerului Educației și Cercetării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.