Trei drumuri judetene modernizate pentru a dezvolta turismul

În şedinţa din 29 ianuarie, Consiliul Judeţean Suceava  va dezbate aprobarea finanţării modernizării drumurilor judeţene Văleni – Stânişoara – Iesle – limită judeţul Neamţ, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea şi Panaci – Bilbor

Printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat:

Continuăm seria proiectelor curajoase de dezvoltare a infrastructurii județului Suceava. Vorbim de investiții importante pentru dezvoltarea socio-economică a județul Suceava – în general și a turismului – în special.  Vom continua, de asemenea, promovarea consistentă a brandului Bucovina.

 1.Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limită județul Neamț

 La această dată, Consiliul Județean Suceava derulează un contract de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a pentru obiectivul de investiții Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânișoara – Iesle – limită județul Neamț, km 19+000-33+600, județul Suceava.
Ca urmare a modificărilor legislative referitoare la actualizarea prețurilor la materiale precum și la manoperă, a interpretărilor diferite dintre achizitor și constructor, contractul de proiectare și execuție lucrări fost reziliat. Pentru a nu pierde finanțarea este necesar a se iniția cât mai urgent posibil o nouă procedură de atribuire a contractului de lucrări. S-a întocmit o estimare cantitativă și valorică a lucrărilor rămase de executat și s-a procedat la actualizarea valorii devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a sumei necesară pentru cofinanțare.

Având în vedere cele de mai sus, am inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat, a indicatorilor tehnico-economici actualizați și a cheltuielilor de cofinanțare din bugetul Județului Suceava, pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limita judeţ Neamţ, km 19+000-33+600, județul Suceava”, pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Județean.

 2. Asfaltare DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc  – Gemenea

Obiectivul se află amplasat în intravilanul și extravilanul localităților Câmpulung Moldovenesc și Stulpicani și aparține domeniului public de interes județean aflat în administrarea Consiliului Județean Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri.

Prin acest proiect se propune modernizarea infrastructurii rutiere, prin asfaltarea drumului județean DJ177B, pe o lungime totală de 6,26 km. Drumul propus spre modernizare a fost întreținut cu pietriș, dar datorită acțiunii agenților de mediu (ploi, zăpadă, cicluri repetate de îngheț-dezgheț) și a lipsei fondurilor pentru întreținerea curentă, drumurile sunt improprii circulației rutiere în condiții de confort și siguranță.

Această investiție este o necesitate, deoarece prin asfaltarea tronsonului de drum județean DJ 177B, se va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță, îmbunătățirea condițiilor de transport. În vederea demarării lucrărilor de asfaltare, a fost întocmită Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (D.A.L.I.) pentru obiectivul de investiții Asfaltare DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc  – Gemenea, km 3+000 – 9+300, județul Suceava”.
Am inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție ( D.A.L.I.) pentru obiectivul de investiții Asfaltare DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc  – Gemenea, km 3+000 – 9+300, județul Suceava”, pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Județean.        

 3. Modernizare DJ 174C, Panaci – Bilbor

La această dată, Consiliul Județean Suceava derulează un contract de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a pentru obiectivul de investiții Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660, Panaci – Bilbor, județul Suceava.

În anul 2018, în urma procedurii de achiziție publică, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a încheiat contractul de servicii privind elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a caietelor de sarcini necesare execuției lucrărilor, documentațiile fiind predate la sfârșitul anului 2018.

Având în vedere faptul că documentația tehnică a fost realizată în anul 2018 iar la această dată au intervenit modificări legislative iar mai multe norme și normative tehnice au fost abrogate sau reactualizate a fost necesar actualizarea proiectului tehnic, a devizului general precum și actualizarea documentațiilor pentru avize necesare obținerii autorizației de construire și demararea procedurii de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor.  

 Am inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat,  a indicatorilor tehnico-economici actualizați și a cheltuielilor de cofinanțare din bugetul Județului Suceava, pentru obiectivul de investiții ”Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660, Panaci – Bilbor, județul Suceava”, pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Județean.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.