Joi, 28 ianuarie, de la ora 18,00, „Flecărelile femeilor” la Sala „Draga Olteanu Matei”

După ce în urmă cu o săptămână Teatrul „Birlic” a Asociaţiei „Fălticeni Cultural” a deschis stagiunea 2021 cu o comedie a cărei premieră a avut loc la sfârșitul anului trecut, „Soțul păcălit”, joi, 28 ianuarie, de la ora 18,00, tinerii actori fălticeneni ne așteaptă la Sala „Draga Olteanu Matei” pentru a viziona o piesă care satirizează bârfa și cațele și care te pune pe gânduri când vedem cum sunt reinterpretate informații pe care le auzim, cum le dăm mai departe, cum facem telefonul fără fir. Este vorba de spectacolul „Flecărelile femeilor”, în regia Anei Maria Fasolă, o tânăra actriță, fostă componentă a trupei „Birlic”, care s-a întors acasă acum în postura de regizor.

„Flecărelile femeilor”, o adaptare după una din piesele de teatru scrisă în 1750 de Carlo Goldoni a fost pusă în scenă în vara anului trecut de tinerii aspiranți la actorie din Fălticeni, care și-au pus amprenta asupra stilului, l-au transformă puțin, au adaptat conversațiile pe ici pe colo pentru a le face mai savuroase pentru publicul din sală, ținând cont că piesa este actuală chiar dacă a fost scrisă în urmă cu 270 de ani.

O poveste despre dragoste și jungla oraşului care cunoaşte o armă care poate distruge totul: Bârfa! Se bârfeşte fără milă despre toţi şi despre toate, are loc chiar și un adevărat complot iscat de bârfitoarele de profesie ale oraşului, ca întotdeauna rudele cele mai apropiate. O cavalcada de vorbe, de situaţii care mai de care mai caraghioase, prilej pentru un râs sănătos şi reconfortant.

În distribuţie: Teodor Suditu, Ştefania Cornea, Alex Tomegea, Beatrice Lazăr, Roberta Roman, Livia Stanciuc, Delia Tanasă, Nicola Pînzariu, Denis Triş, Claudiu Răileanu, Andrei Sava, Daria Constantin, Carla Oşlobanu, Maria Cuzic. De partea tehnică s-a ocupat Robert Andrușcă, iar concepția afișului i-a aparținut lui Răzvan Conțu, și el fost component al trupei de teatru fălticenene.

Intrarea este liberă, însă locurile vor fi limitate și masca de protecție obligatorie, a anunţat Asociaţia Fălticeni Cultural, organizatorul spectacolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.