Informare meteo de precipitații moderate, polei și intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului valabilă de duminică, 31 ianuarie, ora 16:00 până luni, 01 februarie, ora 12:00.

Potrivit ANM, în intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00 sunt anunţate precipitaţii în toată ţara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpaţii Occidentali, ploile şi lapoviţa vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane şi în regiunile sudice şi sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h”, anunţă meteorologii.

Mai multe regiuni se vor afla sub avertizare cod galben de duminică de la ora 20:00, până luni la ora 10:00.

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.