11 medalii obţinute de tenismeniii fălticeneni la Turneul Campionilor

În perioada 30-31 ianuarie 2021, la Braşov, a avut loc “Turneul Campionilor – Tenis 10”, organizat de Federaţia Româna de Tenis (FRT).  şi Lechner Tennis School, o competiţie dedicată micilor tenismeni români

La cea de-a V-a ediţie a competiţiei au participat şi 22 de sportivi legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv „Nada Florilor” din Fălticeni, micii tensimeni din urbea de pe Şomuz participând la şase categorii de concurs.

La categoria „Roşu Starter” (la categoria Starter participă jucători nemedaliaţi în anul 2020), locul I a revenit fălticeneanului Alexandru Nistor, iar Patrik Iordăchioaia a obţinut medalia de bronz. La categoria „Roşu Challenger”, medalia de bronz a revenit Elenei Tanase.

La categoria „Portocaliu Starter”, pe locul I s-a clasat Alexie Maftei, locul II revenind unui alt fălticenean, David Radion. La categoria „Portocaliu Challenger” (jucători medaliaţi 2020 – loc 1, 2 sau 3), finala s-a disputat între doi fălticeneni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului urcând Christian Samachişă, titlul de vicecampion revenindu-i lui Emanuel Benea. Şi treapta a treia a podiumului a revenit unui alt fălticenean, Daniel Mitocaru.

Dennis Filipciuc a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului la „Verde Starter”.  La categoria „Verde Challenger”, titlul de campion a ajuns la Matei Ursache, Luca Vasiliu fiind ocupantul locului III la aceeaşi categorie.

“A fost un turneu mult aşteptat de copiii de la ACS Nada Florilor pentru că am vrut să demonstrăm că locul I pe ţară la nivel de cluburi de tenis care se adresează copiilor cu vârsta mai mică de 10 ani, titlu obţinut anul trecut, nu a fost întâmplător. Anul acesta am reeditat aceeaşi performanţă, cu toate că de patru luni nu ne-am antrenat pe terenul de zgură. Copii noştri au demonstrat că se pot adapta rapid şi au reuşit să câştige 11 din cele 18 medalii puse în joc. S-a cunoscut buna pregătire pe care o facem la antrenamente şi, de ce nu, valoarea sportivilor noştri.

Vreau să mulţumesc în primul rând copiilor pentru felul în care şi-au apărat şansele, părinţilor care ne sunt mereu alături, domnului primar Cătălin Coman care ne-a asigurat condiţii foarte bune de pregătire şi nu în ultimul rând sponsorilor noştri Andreea şi Andy Stan – Romfour şi Grigore Florea – Raitar”, ne-a spus instructorul Marcel Dascălu.

Turneul Campionilor 2020, organizat în ianuarie 2021 din cauza pademiei, la Braşov, este cel mai important turneu al anului, organizat sub egida Federaţiei Române de Tenis, şi la care participă cei mai buni copiii din ţară. Ca de fiecare dată a beneficiat de o foarte bună organizare atât a meciurilor, cât şi a masurilor de prevenţie în contextul pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.