Scenariile de funcționare au fost modificate

Varianta de lucru a ordinului cu privire la regulile de redeschidere a școlilor în data de 8 februarie a fost prezentată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul unei videoconferințe la care au luat parte inspectorii școlari din toate județele.

Ministrul a precizat că există posibilitatea ca scenariul verde să treacă sub 1,5 rată de incidență, în loc de 1.

Începând de luni intrarea în școli se va face prin mai multe căi de acces, iar dacă nu există mai multe căi de acces, este esențială distanțarea fizică. După dezinfectare, elevii vor fi conduși în clase.

Cursurile pot începe la intervale orare diferite pentru a se evita aglomerația, elevii vor ieși pe rând în pauză evitându-se suprapunerea claselor, iar în pauze elevii vor fi supravegheați.

În sălile de clasă trebuie asigurată distanţarea fizică de 1 metru între elevi, iar în cazul în care sala nu permite distanțarea de 1 metru, spațiul va fi organizat astfel încât să se asigure distanța maximă posibilă între elevi. Sălile de clasă vor fi aerisite constant – înainte de sosirea elevilor, în pauze și la finalul zilei. Sălile vor fi curățate, dezinfectate și aerisite după fiecare grupă de elevi.

În băi trebuie să existe în permanență dezifectant și prospae de hârtie, fiind interzisă folosirea uscătoarelor electrice şi a prosoapelor din material textil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.