Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României

Ministerul Mediului anunță că norul de praf saharian care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest va ajunge și deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf saharian avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei.
„Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, transmite Ministerul Mediului.

În această perioadă, în țările de la vest și sud-vest de România se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă.

Un fenomen similar a persistat deasupra României, în luna mai 2020, când praful saharian a fost prezent pe durata a câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.