”Lecția de 10”, în direct, în clasele voastre!

Cetatea de Scaun a Sucevei vine cu voievozii, cetățile, dregătorii, domnițele și multe alte surprize în clasă la tine!

Dragi elevi și cadre didactice, dacă timpurile nu permit, deocamdată, să ne întâlnim cu toții la ore de muzeu, aducem muzeul la voi!
Așadar, anul acesta aducem ”Lecția de 10”, în direct, în clasele voastre!
Proiectele de educație muzeală, organizate de Muzeul Național al Bucovinei, în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei sunt concepute din dorința de a diversifica informațiile istorice predate în clasă dar și de a oferi o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie, îmbinând în mod recreativ informațiile cu jocul, un mare avantaj constituindu-l acela că istoria se prezintă acasă la ea.
CUM PUTEȚI PARTICIPA?
Cadrele didactice care doresc să participe cu elevii la una din „lecțiile de 10” propuse de noi, trebuie doar să se programeze la numărul de telefon 0784 275644 sau pe adresa noastră de
e-mail cetate@muzeulbucovinei.ro
CE FACEM?
„Lecția de 10” este unul dintre proiectele de educație muzeală, care se adresează elevilor din clasele I – XII, temele abordate fiind adaptate fiecărei grupe de vârstă.
Subiectele propuse sunt structurate pe 10 domenii, astfel: 10 voievozi, 9 cetăți din Moldova, 8 ctitorii, 7 dregătorii, 6 arme medievale, 5 domnițe, 4 bătălii importante, 3 atacuri asupra Cetății de Scaun, 2 țări suzerane Moldovei medievale și Cetatea de Scaun.
Pentru a face prezentarea acestor subiecte mai captivantă, dar și pentru ca informațiile primite să fie facil și plăcut de asimilat, fiecare lecție este însoțită și de o serie de fișe de lucru și alte activități care provoacă mintea și imaginația participanților.
Activitățile educaționale muzeale au debutat în acest an cu organizarea, în luna ianuarie, a unei astfel de lecție, on – line, folosind aplicația Zoom. Astfel, o clasă din Ploiești și o clasă din Republica Moldova, raionul Glodeni, au primit, prin intermediul tehnologiei și a aplicațiilor care fac distanțele să dispară, de la muzeograful din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, informații despre 10 voievozi ai Moldovei medievale.
Pentru a oferi posibilitatea cât mai multor elevi și cadre didactice, de a participa la această activitate, dar și din dorința de a da amploare proiectului nostru, aducându-l la nivel național, propunem într-o primă etapă, organizarea activității în mediul on – line, folosind aplicația Zoom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.