ANSVSA începe controale la adăposturile publice pentru câini fără stăpâni

Inspectorii sanitar-veterinari au început controale care vizează condiţiile de funcţionare a adăposturilor publice pentru câini fără stăpâni existente şi respectarea normelor de protecţie şi bunăstare a animalelor.

Pentru viitor, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară are în vedere derularea acestor acţiuni în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Animalelor, iar neregulile constate să fie sancţionate de cele două instituţii, în conformitate cu prevederile legale, în funcţie de gravitate.

La momentul actual, pe teritoriul României funcţionează un număr de 171 de adăposturi înregistrate sanitar-veterinar, dintre care mai puţin de jumătate – publice, adică aparţin de consiliile locale.

În cursul anului trecut, ANSVSA a primit numeroase solicitări din partea unor primării din oraşe şi comune, care nu au posibilitatea să gestioneze astfel de unităţi şi au solicitat modificarea cadrului legal.

Conform unor schimbări adoptate în cursul acestei luni, asociaţiile şi fundaţiile care activează în domeniul protecţiei animalelor pot prelua lunar un număr de 20 de câini din adăposturile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.