Slujbă de pomenire a victimelor SARS-CoV-2 și a IPS Pimen

Slujbă de pomenire a victimelor SARS-CoV-2, dar și a IPS Pimen la împlinirea a 30 de ani de la înscăunarea ca arhiereu

La un an de la debutul perioadei pandemice, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, miercuri, 3 martie 2021, în Paraclisul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și o slujbă de pomenire pentru sufletele victimelor infectării cu virusul SARS-CoV-2, Suceava fiind unul dintre județele cele mai afectate, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cu acest prilej a fost pomenit și vrednicul Părinte Arhiepiscop Pimen, care la data de 3 martie 1991 a fost instalat ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 24 ianuarie 1991.

Alături de preoți slujitori de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, la slujbă au participat pr. Alexandru-Flavian Sava, consilier al Sectorului Comunicare, Media și Relații Publice, pr. Constantin Oprea, consilier al Sectorului cultural, arhid. Vasile M. Demciuc, consilier al Sectorului Monumente, Patrimoniu și Arhitectură Bisericească, și pr. Emil Bărboșelu, directorul Departamentului Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

IPS Pimen Suceveanul a trecut la cele veșnice în data de 20 mai 2020 la Institutul „Matei Balș” din Capitală, unde fusese internat cu infecție cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.