Prefectul Alexandru Moldovan, mesaj la final de mandat

Prefectul de Suceava Alexandru Moldovan a transmis, miercuri, un mesaj la finalul mandatului, el urmând să fie înlocuit de Iulian Cimpoeșu, prefect desemnat de USR.

Vă prezentăm integral mesajul lui Alexandru Moldovan:

Închei aici mandatul meu de prefect al județului Suceava, cu satisfacția muncii făcute cu seriozitate, cu mulțumirea că am putut contribui la gestionarea celei mai dificile perioade din ultimii 30 de ani.

Am tratat funcția de înalt funcționar public, de reprezentant al Guvernului pe plan local, în deplin respect pentru oameni și Constituție, cu profesionalismul unui jurist, cu implicarea și modestia locuitorului cetății, și, cu riscul de a mă repeta, cu seriozitatea specifică bucovineanului.

În Instituția Prefectului și în instituțiile publice aflate în coordonare, am întâlnit oameni de bună calitate, sunt cei cu care am făcut echipă, cu încredere și totală deschidere, chiar din prima zi de mandat.

Le mulțumesc pentru aceasta, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte.

Ne știm, ne-am descoperit în momente delicate, în deciziile noastre, luate uneori în miez de noapte sau după zile nedormite.

Se spune că există în viața instituțiilor și a oamenilor momente în care trebuie luate decizii fundamentale. Am fost pus în fața acestor momente, definitorii pentru mine, întrucât de deciziile luate depindea evoluția epidemiologică a județului nostru. Am învățat că porți răspunderea deciziei, și că aceasta trece dincolo de existența personală și instituțională. Am zis de multe ori că necesitatea protejării sănătății publice are prioritate, atunci când intră în conflict cu alte drepturi, și am acționat călăuzit de acest principiu consacrat de dreptul european. Situația actuală la nivelul județului este o răsplată unică. Singura de care aveam nevoie.

Momentele prin care am trecut, lucrurile de nepovestit pe care le-am văzut în ultimul an m-au lăsat, uneori, în lipsă de cuvinte. Însă, nu de reacții ferme și imediate. M-au făcut să privesc mai atent la ce și cum se întâmplă împrejurul nostru. Dacă mi-e permis un sfat, acesta este, să încercăm să ieșim, un moment, din bula în care stăm, unii fericiți, unii ignoranți dar atotștiutori, și să privim lung în lume. Să o vedem și să o descoperim. Așa cum este ea. Apoi să decidem din ce aluat suntem făcuți. Și să acționăm.

Aceleași lucruri m-au determinat, însă, să cred în continuare în oameni, în bun simț și empatie. Și mă bucur că nu m-am înșelat. Reacția societății civile sucevene, a oamenilor, a corpului medical, a fost una extraordinară, au reușit să aducă speranță și lumină în întuneric. A fost o lecție de viață pentru o nație întreagă, pentru care le sunt profund recunoscător.

A fost o onoare să lupt alături de dumneavoastră.

Un gând de mulțumire se îndreaptă și către partenerii din mass-media națională și locală, care ne-au sprijinit în prezentarea corectă a realităților și au făcut corp comun în provocările pe care le-am avut de înfruntat. Le mulțumesc pentru că nu de puține ori contribuția lor a dus la îmbunătățirea deciziilor și ne-au îndemnat să rămânem cuplați la realitatea zilei.

Fără a avea pretenția perfecțiunii, închei acest mandat cu puterea de a mă uita în oglinda faptelor mele și în ochii fiecărui suceavean. Funcțiile și demnitățile sunt trecătoare, important este ceea ce lași în urmă. Drumul meu continuă, animat de aceleași principii și valori care m-au format ca jurist.

Așa cum știți, funcția pe care am ocupat-o a devenit în urma modificărilor Codului administrativ o funcție politică de demnitate publică, iar în urma algoritmului stabilit la nivel politic, a fost desemnată o

nouă echipă de conducere. Vreau să urez succes domnului prefect și domnilor subprefecți în nobila misiune, am convingerea că vor reuși să depășească această perioada dificilă.

Vă mulțumesc, vă doresc sănătate, vă rog să aveți încredere, vom fi bine!

Gheorghe – Alexandru MOLDOVAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.