Mașini Dacia cu autonomie de 1.300 de km

Dacia a integrat tehnologia GPL la uzina de la Mioveni, iar modelele din noua generație pot fi cumpărate cu o propulsie alternativă, benzină + GPL. Aceste motorizări sunt fi mai puțin poluante.  Motorul Eco-G 100, asigură o reducere a consumului de combustibil și o diminuare cu 11% a emisiilor de CO2 în comparație cu un motor pe benzină.

Noile generații Sandero/ Logan echipate cu propulsie mixtă, benzină și GPL au întreaga instalație montată pe automobil pe liniile de fabricație. Cel mai important avantaj este că șoferul are un control deplin asupra modului de alimentare chiar de la volan, în mers. Butonul aflat la dispoziția șoferului poate comuta pe una sau pe alta dintre tehnologiile de alimentare, iar trecerea se face lin, fără blocaje și fără a fi nevoie să oprești mașina. Computerul de bord afișează autonomia cu ambele tipuri de carburant, astfel că, la un plin complet, mașina poate merge fără oprire peste 1.000 de km, constructorul raportând o autonomie maximă de peste 1.300 de km, cu ambele rezervoare umplute.

Echiparea este în acest moment disponibilă pe toată gama Dacia, iar 26% din mașinile care au ieșit în 2020 pe poarta uzinei de la Mioveni au GPL direct în fabricație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.