Adeverință de vaccinare anti-COVID, disponibilă online

Adeverință de vaccinare anti-COVID va fi disponibilă online, începând de săptămâna viitoare. Doar oamenii care și-au făcut și rapelul pot descărca adeverința.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că adeverința de vaccinare anti-COVID-19 va fi disponibilă online începând cu săptămâna viitoare. Adeverința va fi disponibilă pentru toate persoanele care au primit ambele doze de vaccin, iar documentul va putea fi descărcat de pe Registrul electronic național al vaccinărilor.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor.

Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă în timpul conferinţei de presă de marţi.

Adeverinţa online de vaccinare se poate obţine de la adulti.renv.ro. Utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBŢINEŢI ADEVERINŢA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”.

Pentru ca să poț descărca documentul online trebuie să fii de acord cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal. Utiliziatorul trebuie să se autentifice, iar acest lucru se face prin completarea unor câmpuri: CNP și numărul de telefon.

La final, utilizatorul va primi un cod de siguranță prin SMS, iar apoi va fi disponibilă adeverința de vaccinare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.