Rata de infectare în județul Suceava a crecut la 1.04 la mie

Incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 1.04 la mia de locuitori, a informat marți Prefectura Suceava. Rata de infectare în municipiul Suceava este de 1.94 la mie, ieri fiind 1.91 la mie.

Reamintim că pe 15 martie, Prefectura a anunțat că în municipiul Suceava erau active 244 cazuri de Covid-19, acesta fiind cel mai mare număr din județ. Urmează Vatra Dornei (67), Fălticeni (42), Rădăuți (37), Câmpulung Moldovenesc (34) și Gura Humorului (23).

În „zona roșie” rămân municipiul Vatra Dornei, cu cea mai mare rată din județ – 4.19 și comunele Dorna Arini și Cârlibaba.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, luni, 15 martie, prelungirea cu încă două săptămâni a scenariului roșu pentru comuna Poiana Stampei, începând cu data de 16 martie, după ce rata de infectare cu noul coronavirus se menține ridicată, fiind la acea dată de 3,49 de cazuri la mia de locuitori. CJSU a mai hotărât în aceeași ședință prelungirea cu 14 zile a scenariului galben pentru comuna Iacobeni, rata de infectare aici fiind de 1,51 de cazuri la mia de locuitori și a decis revenirea în scenariul verde al comunei Horodnic de Jos după ce rata de infectare a scăzut la 0,49.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.