Informare meteo de vreme rece, precipitații și intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo valabilă de duminică de la ora 23:00 până marți la ora 10:00 de precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00;
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, local i
ntensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;
      În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.
Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și 
în restul zonei montane.
Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40
…50 km/h.
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.