Colaborarea transfrontalieră pentru sprijinirea tinerilor

Colaborarea transfrontalieră pentru sprijinirea tinerilor în vederea reducerii abandonului școlar ocupă un loc important în viziunea de viitor a două licee vocaționale a două organizații neguvernamentale care implementează în prezent un proiect ce pune accentul pe impactul social asupra tinerilor din zona de frontieră Suceava și Cernăuți.

Astfel, la data de 19 Martie 2021, Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC împreună cu Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca a organizat întâlnirea de management a proiectului SMART4YOUTH (Sprijin, Mobilitate și Artă pentru tinerii de peste graniță România-Ucraina 2SOFT/1.1/139), eveniment organizat la sediul Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC.

Întâlnirea a fost moderată de Vasile Gafiuc, președintele Asociației ACDC, și cu intervenția din partea reprezentanților partenerilor de proiect Liceului Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca prin domnul Constantin Tanasă, Managerul de proiect, Liceul Vocațional de Artă, nr. 5 din Cernăuți prin doamna Nadiya Makushynska, Manager de proiect și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi prin domnul Iurii Levchyk, Președintele asociației.

Întâlnirea de management a avut ca subiect principal  Organizarea atelierelor de creație transfrontaliere care se vor desfășura în lunile Aprilie 2021 și Mai 2021, în România și în Ucraina, acestea având ca tematică Antreprenoriatul și oportunitățile de afaceri pentru tineri, Competențe digitale și necesitatea lor la într-o lume aflată în continuă digitalizare, Artă foto-video și aplicații practice în domenii precum marketing sau vânzări și Artă Tradițională și dezvoltarea unor abilități practice. Alături de membrii echipelor din proiect, a fost prezent și domnul Mihai Mihaiescu, reprezentantul minorităților din cadrul Instituției Prefectului Județul Suceava.

Proiectul SMART4YOUTH este finanțat prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020, și are drept scop facilitarea cooperării instituțiilor educaționale în vederea creșterii  accesului la o educație de calitate, pentru 200 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani care locuiesc în zona transfrontalieră prin initierea unor ateliere inovative de creatie prin arta, fotografie si film și implicarea a 2 parteneri din România (Liceul Tehnologic „Oltea Doamna”, Dolhasca și Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară) și 2 parteneri din Ucraina (Liceul Vocațional de Artă, nr. 5 din Cernăuți, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi).

În cadrul întâlnirii de management a proiectului SMART4YOUTH, desfășurată în cursul zilei de 19 martie 2021, au fost abordate teme precum Importanța atelierelor creative din cadrul proiectului pentru reducerea gradului de abandon școlar în rândul tinerilor implicați în proiect, Schimbul de bune practici în contextul transfrontalier, Serviciile suport pentru tineri și depășirea situației de risc prin educație și consiliere.

Mai multe informații despre Proiectul SMART4YOUTH puteți afla, accesând pagina web a proiectului https://smart4youth.com/, pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/Smart4Youth/, iar pentru alte întrebări ne puteți contacta la adresa de email smart4youth@gmail.com prin persoana de contact Ruști Ionuț-Marius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.