Peste 70 de grădiniţe din judeţ vor fi deschise în vacanţa de primăvară

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat la începutul acestei săptămâni, că a fost creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi pe durata vacanţei de primăvară, numărul unităţilor de învăţământ preşcolar fiind diferit de la o săptămână la alta.

În județul Suceava. peste 70 de grădinițe vor fi deschise în perioada vacanței de primăvară, după ce mulți părinți și-a exprimat dorința în acest sens în urma un sondaj de opinie în rândul părinților efectuat la sfârșitul săptămânii trecute și în prima zi a vacanței, părinții să își trimită copiii la grădiniță în perioada dintre vacanțele de Paște catolic și ortodox, și anume între 12-22 aprilie. Este vorba, în special, despre grădinițele cu program prelungit, însă sunt și câteva unități de învățământ preșcolar cu program normal, cu o populație școlară foarte mare, care vor organiza activități didactice cu preșcolarii, în perioada sus amintită.

În județul Suceava, cele mai multe grădinițe au optat să desfășoare activități educative cu preșcolarii în săptămâna 12-16 aprilie, și anume 74 de unități, 73 de grădinițe de pe raza județului Suceava vor funcționa în săptămâna 19-23 aprilie, iar între 26-29 aprilie vor fi deschise doar 17 unități. În această săptămână sunt deschise 9 dintre ele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.