Târgul de Paști al meșterilor populari

Târgul de Paști al meșterilor populari, 19 aprilie – 9 mai 2021, Suceava

Iniţiat cu scopul de a menţine şi de a promova unul dintre cele mai răspândite şi cunoscute meşteşuguri din Bucovina, încondeiatul ouălor, dar și a celorlalte meșteșuguri din zona noastră, Târgul de Paști de la Suceava este organizat de către Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina” și Direcția: Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava. Acest târg tinde să ocupe un loc important între manifestările tradiţionale pre-pascale din Bucovina şi din ţară.

Anul acesta târgul se va desfașura în perioada 19 aprilie 2021 – 9 mai 2021, unde vor învitați un număr de  25 de meșteri populari, din Bucovina și nu numai, pentru a expune și a demonstra arta încondeierii ouălor și a celorlalte meșteșuguri, pe care aceștia le practică. Ei vor fi repartizați în cele zece casuțe alocate acțiunii noastre, cu distanțare socială și cu respectarea tuturor normelor pandemice, atribuite acestei perioade de alertă sanitară.

Proiectul îşi doreşte să promoveze segmente ale culturii tradiţionale, încondeiatul ouălor, industria casnică textilă, împletituri tradiționale, olăritul, prelucrarea lemnului, prelucrarea  pieilor etc., ca elemente ale patrimoniului imaterial specific Bucovinei, dar nu în ultimul rând și turismul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.