Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi primită în noaptea de Înviere în bisericile din judeţul Suceava

Credincioşii ortodocşi din judeţul Suceava vor primi şi în acest an, în noaptea de Paşte, Lumina Sfântă de la Ierusalim.  Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, după o pauză de un an, în condiţiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil, având în vedere restricţiile impuse la acea vreme ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, iar un avion în care se va afla o delegaţie condusă de un preot sucevean, desemnat de Arhiepiscopie, o va aduce de la Bucureşti la Suceava.

Lumina Sfântă va fi apoi împărţită conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Conform vicepreşedintelui CJ Suceava, Niculai Barbă, „se continuă, astfel, iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur care, în anul 2009, a fost în delegaţia de la Ierusalim care a adus Lumina Sfântă direct la Suceava.

Noi am finalizat discuţiile în ceea ce priveşte pregătirile pe Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava. Restricţiile aflate în vigoare la această dată permit aducerea Luminii Sfinte în condiţiile impuse de normele în vigoare şi cu respectarea tuturor regulilor specifice situaţiei pandemice actuale” a menţionat Niculai Barbă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai declarat că marţi, 27 aprilie, va avea loc sfinţirea troiţei de la Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava, care reprezintă scena Învierii Domnului şi este realizată în tehnica mozaic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.