Din luna mai, vacanţă în Cipru fără carantină pentru turiștii vaccinați

Certificatul de vaccinare înpotriva covid devine opțiunea la care apelează din ce în ce mai multe țări, a căror economie este bazată pe turism. Țări precum Grecia, Islanda, Insulele Azore și Maderiadeja au anunțat că și-au deschis granițele pentru turiștii vaccinați anti-COVID, iar aceștia nu mai au nevoie de un test PCR la intrarea în țară, dar au nevoie de un certificat care să ateste faptul că ești imunizat cu ambele doze.

Începând cu data de 10 mai autoritățile cipriote au anunțat că renunţă la carantină pentru vizitatorii din alte state ale Uniunii Europene şi multe alte ţări. Conforma djunctul ministrului cipriot pentru turism, Savvas Perdios, citat de Agerpres, condiţia este ca vizitatorii să fie vaccinaţi cu dozele necesare împotriva COVID-19 sau să poată prezenta un test negativ PCR nu mai vechi de trei zile, a declarat . Vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V va fi tratată în mod egal cu inocularea cu alte vaccinuri, a spus Perdios.

Grecia a fost printre primele țări care a anunțat această regulă, iar românii care doresc să călătorească acolo și sunt vaccinați cu ambele doze de 14 zile, nu vor mai trebui să stea în carantină sau să perzinte un test PCR, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Autoritățile au anunțat că începând cu data de 16 mai se va deschide sezonul estival

Aceleași condiții le impune și Croația.

În Slovacia regulile sunt asemănătoare, autoritățile au deschis granițele pentru turiștii vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.

În Bulgaria şi Turcia însă, călătorii trebuie să prezinte în continuare un test PCR negativ la intrarea în ţară, chiar dacă au făcut vaccinul împotriva Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.