Spitalul Județean Suceava a redevinit non-COVID

Începând de miercuri, 2 iunie, toate secțiile Spitalului Județean Suceava, cuexcepția Secției de boli infecțioase, au devenit non-COVID. Conducerea unității medicale informează că s-a reluat activitatea și în pavilionul Pneumologie de la Spitalul vechi unde funcționează Secția și Ambulatoriul Pneumologie.

Conform unei informări a vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, DSP Suceava a emis, pe 2 iunie, avizul prin care toate secțiile SJU – excepție făcând Secția de Boli Infecțioase – au devenit non-COVID.

„Asta înseamnă că spitalul nou, dar și toate secțiile din incinta spitalului vechi, mai puțin bolile infecțioase, își reiau activitatea pe toate patologiile, așa cum se întâmpla înainte de pandemie”, a declarat Niculai Barbă. El a precizat că dacă se va menține același trend descendent al cazurilor de Covid, în două – trei săptămâni ar urma să deschidă un etaj non-Covid în secția de boli infecțioase, în acest sens fiind stabiliți pașii care vor fi luați într-un asemenea caz.

Cel mai important spital din județ a devenit COVID în martie 2020, când a fost focar de infecție, o perioadă fiind chiar închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.