Pe 15 iunie, la Mănăstirea Putna, „Trasee Eminesciene” 

Ediția de anul acesta a evenimentului „Trasee eminesciene” va avea loc în data de 15 iunie, la Mănăstirea Putna. Evenimentul este inclus în Festivalul Internațional Ștefanian – În ctitoriile lui Ștefan cel Mare. Tot în cadrul acestui eveniment, are loc și a VII-a ediție a concursului de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, care a debutat pe 7 iunie, la Centrul Cultural Bucovina, cu etapa județeană.

Manifestările de pe 15 iunie de la Mănăstirea Putna vor debuta la ora 11:30 cu o slujbă de pomenire, după care, de la ora 12:00, va avea loc deschiderea oficială a festivalului, prezentarea invitaților special și a laureaților, precum și acordarea de premii și diplome speciale. Vor urma apoi discursurile invitaților și microrecitaluri, după care vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din curtea Mănăstirii Putna. Programul mai include recitaluri ale laureaților, precum și un spectacol susținut de Johannes Raimund Onesciuc, Diana Păstru și elevii Școlii Gimnaziale „Mitropolit Iacob Putneanu” din Putna, coordonați de profesorul Mircea Aanei și Corala „Ciprian Porumbescu”.

Începând cu ora 13:00, tot la Mănăstirea Putna va avea loc vernisajul expoziției „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”. Expoziția va fi deschisă la Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanu” de la Mănăstirea Putna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.