În perioada 10 – 25 iulie, Zilele Municipiului Fălticeni

 

Zilele Municipiului, ediția 2021,  se vor desfăşura în perioada 10-25 iulie 2021. Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Fălticeni împreună cu instituțiile culturale și cluburile sportive din municipiu include spectacole, activităţi religioase, competiţii sportive, expoziție cu mașini de epocă, lansări de carte.

Manifestările încep sâmbătă, 10 iulie, la ora 10,00, la bazinele de înot din Complexul „Nada Florilor” unde se va desfăşura Concursul de înot Cupa „Nada Florilor”.

Începând de luni, 12 iulie, până duminică, 18 iulie, pe terenul zgură din complexul „Nada Florilor” (în caz de vreme nefavorabilă în Sala de sport „Gabriel Udişteanu”) se va desfășura Turneul de tenis de câmp Old Boys „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia VI-a.

            Simpozion dedicat lui Vasile Lovinescu și turneu internațional de categoria A în Circuitul AMATUR

Sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 9,00, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi la Sala de sport Colegiul „Mihai Băcescu” turneul de categoria A din Circuitul AMATUR la tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia a XII-a, competiţie la care s-au înscris deja la cele patru categorii, Elite, Open, Avansaţi şi Începători, peste 100 de participanţi din întreaga ţară dar şi din Ucraina şi Republica Moldova.

Tot sâmbătă, de la ora 17,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va avea loc Colocviul „Vasile Lovinescu” care include un simpozion dedicat lui Vasile Lovinescu la care şi-au anunţat participarea cu lucrări Alina Bărbuţă, doctor în litere al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Cecilia – Elena Cioroianu, doctor în litere la Universitatea din Târgu Mureş, Doctor Roxana Cristian, prof. Eleonora Bulboacă, scriitoarea Doina Cernica, scriitorul Dan Iacob, doctor în Relaţii internaţionale Magda Ţepoi, poeta Mihaela Grădinaru. Seara se va încheia cu un concert de flaut susţinut de Nicolae Maxim,solist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Meci de fotbal Old Boys între foste glorii ale fotbalului

Duminică, 18 iulie va fi organizat un concursul de tenis de câmp pentru copii „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VIII-a, competiţie inclusă în calendarul Federaţiei Române de Tenis.

În aceeaşi zi, de la ora 11,00, este programată și o partidă de fotbal pentru seniori, pe stadionul „Constantin Jamaischi”. Este vorba de tradiţionalul meci de fotbal, Old Boys (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului sucevean.

De la ora 17,00, la Amfiteatrul de la Baza de Agrement „Nada Florilor” (la Ponton) va avea loc Gala Excelenţei în Educaţie – Premierea elevilor care au obţinut medii mai mari de 9,00 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat urmată de un spectacol susţinut de trupe de dans şi solişti de la Centrul Cultural „Gr. V. Birlic”.

Tot duminică, de la ora 18,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, va avea loc lansarea volumului „Vis spulberat” a scriitorului Alexa Paşcu.

Procesiunea religioasă și lansare de carte

Luni, 19 iulie, la ora 17,00, va avea loc o procesiunea religioasă, în care racla cu moaștele unor sfinți români va fi purtată prin oraş. Procesiunea religioasă va avea loc pe traseul Biserica parohială „Sf. Ilie” – str. Nicolae Beldiceanu – Spitalul Municipal Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Aleea Pietonală – Bulevardul Revoluţiei – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sf. Ilie”.

De la ora 19,00 este programată lansarea celei mai noi cărţi de epigrame şi caricaturi, semnată de Constantin Bulboacă și Radu Bercea, „Epigrame şi caricaturi cu şi fără COVID”.

Festivalul folcloric interjudeţean „Şezătoarea copiilor”

Din programul zilei de 20 iulie nu lipseşte Slujba de Sfântul Ilie, și „Nunta de aur” – sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie. Anul acesta, cuplurile de Aur vor fi sărbătorite și binecuvântate din nou la Biserica „Sfântul Ilie”, după ce la ultimele ediții, activitatea s-a desfășurat la Catedrala Învierii, lăcaşul de cult în care îl ca hram pe ocrotitorul oraşului, Sfântul Ilie fiind în reparaţii capitale. Nunta de aur va avea loc marți, 20 iulie, de la ora 16,00.

Tot pe 20 iulie, de la ora 15,00,  la Amfiteatrul de la Baza de Agrement „Nada Florilor” (la Ponton) se va desfăşura Festivalul folcloric interjudeţean „Şezătoarea copiilor” – Gala laureaţilor, după care pe scena plutitoare vor urca Grupul vocal folcloric „Moldava” şi Grupul vocal folcloric „Micii Răzeşi” (coordonator Lenuţa Rusu), Grupul vocal folcloric „Doruleţul” şi Grupul vocal folcloric „Balada” (coordonator Maria Tanasă) şi Formaţia „Portativ”.

La ora 23,00, în centrul municipiului va avea loc un foc de artificii,

Zilele Municipiului Fălticeni, ediţia 2021, se vor încheia duminică, 25 iulie. De la ora 10,00, Filiala Suceava a Retromobil Club România împreună cu Primăria Fălticeni  organizează, pe strada Republicii, în faţa Administraţiei Financiare, manifestarea „Roţi legendare – 125 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni” – Expoziţie de maşini istorice, urmată, de o paradă a maşinilor de epocă prin centrul municipiului.

Începând de sâmbătă, 10 iulie, pe stadionul „Nada Florilor” va funcționa un parc de distracții pentru copii și tineri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.