Asociația Klavier ART va susține un concert inedit la Fălticeni

Asociația Klavier ART aduce muzica românească mai aproape de tineri prin turneul „Rădăcini”. La Fălticeni spectacolul va avea loc pe 26 august 2021, la Sala „Draga Olteanu Matei” Fălticeni, ora 16:30, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, organizat de Asociația Fălticeni Cultural.

Vor fi prezentate în primă audiție două lucrări inspirate din folclorul românesc, compuse anul acesta: Oltenisme la patru mâini și Rapsodia Moldavă,  de Marius Sireteanu. În județul Suceava, concertele vor avea loc la Fălticeni, Horodnic de Sus, Ipotești, Putna, Rădăuți și Siret.

„Rădăcini” este turneul de concerte organizat de Asociația Klavier ART în perioada 30 iulie – 29 august 2021, cu scopul de a aduce muzica românească mai aproape de tineri, într-o tonalitate contemporană. Mai mult decât atât, în cadrul turneului organizatorii își doresc să valorifice, pe lângă compoziții în primă audiție, o formulă camerală rar exploatată în România – vioară și pian la patru mâini.
Proiectul, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, își dorește să contribuie la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical clasic de către publicul tânăr aflat în zone ale țării mai îndepărtate de circuitul muzical curent, să reconecteze trecutul cu prezentul, care pare că tinde să își uite rădăcinile.

Cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu în proiect este integrată o expoziție a Muzeului Național „George Enescu” din București.

Calendarul turneului în juețul Suceava:

  • 24 august 2021 – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” Ipotești, ora 18
  • 25 august 2021 – Centrul Cultural „Mihai Teliman” Siret, ora 19
  • 26 august 2021 – Sala „Draga Olteanu Matei” Fălticeni, ora 16:30
  • 28 august 2021 – Casa de Cultură „Sf. Ioan Gură de Aur” Horodnic de Sus, ora 18
  • 29 august 2021 – Casa de Cultură „Ștefan cel Mare” Putna, ora 12
  • 29 august 2021 – Casa Municipală de Cultură Rădăuți, ora 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.