Condiții actualizate de călătorie în Republica Bulgaria

Condiții actualizate de călătorie în Republica Bulgaria
 Autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:
✔ P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
✔ P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
✔ P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
✔ P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
✔ P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.
Mai multe detalii pe pagina Poliției de Frontieră:
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-informare–24989.html?fbclid=IwAR06jhiKZrBemeXUK-KE7uKxsm6a6aUCluE4nB3ulK8n8dlrFl8ewLZapIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.