CNSU a prelungit joi starea de alertă cu încă 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prelungit joi starea de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021. O modificare adusă în prin adoptarea Hotărârii de Givern este prelungirea valabilității testelor antigen la 48 de ore.
Măsurile aflate în vigoare în prezent vor fi prelungite, fără modificări, fiind menținute pragurile ratei de incidență COVID  de la care se impun diferite restricții.

Evenimentele publice şi private se desfăşoară în acelaşi condiţii ca şi până acum, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19. Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, sau în alte zone cu potențial de aglomerare, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

HOTĂRÂRE nr. 67 din 09.09.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru aprobarea derulării proiectelor pilot de detectare a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite

Vezi aici Anexa Hotărârii CNSU care include toate măsurile propuse
https://stirioficiale.ro/hotarari/hotarare-nr-67-din-09-09-2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.