Din donaţiile spectatorilor FITT Birlic, asociaţia Fălticeni Cultural a cumpărat peste 200 de ghiozdane cu rechizite

Asociaţia Fălticeni Cultural s-a gândit şi în acest an la cei care nu îşi permit un ghiozdan echipat adecvat şi – prin eforturile voluntarilor Festivalului internaţional de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic” care au strâns donaţii de la spectatori şi participanţi – a cumpărat rechizite pentru copiii defavorizaţi. Din cei 6.470 lei adunaţi din donaţii s-au cumpărat 205 ghiozdane şi rechizite pentru copiii care îşi doresc ca la început de an şcolar să fie pregătiţi cu cele necesare, dar posibilităţile materiale ale familiilor nu le permit acest lucru.

Pr. Liviu Mihăilă slujeşte la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din satul Hreaţca şi a observat că tot mai mulţi copii, mai ales de la ţară, n-au cum să înceapă anul şcolar, ghiozdanele şi rechizitele fiind prea scumpe pentru părinţii lor care trăiesc din munca cu ziua; sunt oameni muncitori, dar se descurcă greu.

„Începe şcoala în curând, iar rechizitele nu trebuie să lipsească copiilor care trec pragul instituţiilor de învăţământ. Mulţumim tuturor celor care au făcut donaţii generoase pentru campania iniţiată de asociaţia Fălticeni Cultural în cadrul celei de-a XI-a ediţii FITT Birlic.

La început de an şcolar, la fel cum am făcut şi în urmă cu 2 ani, dorim să îi bucurăm pe cei din jur, dorim să întindem o mână de ajutor familiilor care doresc ca pruncii lor să meargă la şcoală, să fie educaţi, dar de multe ori se confruntă cu situaţii materiale extrem de dificile.

Cele mai multe ghiozdane vor ajunge la copii din satele sucevene, dar şi la copii din două localităţi din judeţele Vaslui şi Iaşi. Mi-aş dori să reuşească să aibă o şansă în viaţă copilul care primeşte aceste rechizite” ne-a spus pr. Liviu Mihăilă, preşedintele asociaţiei Fălticeni Cultural.

Fiecare ghiozdan conţine rechizitele necesare fiecărui an de studiu în parte, la recomandările învăţătorilor şi profesorilor, de la penar şi până la caiete speciale de activităţi, blocuri de desen, caiete de biologie şi geografie, carioca, creioane, pixuri şi numărătoare sau alfabetar pentru cei mai mici, pe fiecare ghiozdan fiind notat nivelul de studiu, dar şi alte indicii; de exemplu, dacă rechizitele au modele destinate fetelor sau băieţilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.