Biletele ar putea fi cumpărate în tren cu cardul sau cu telefonul

CFR Călători a anunțat printr-un comunicat de presă că personalul care deservește trenurile de persoane va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

CFR testează acest sistem de plată începând cu data de 15 septembrie  pe trenul care face legătura între stația București Nord și Aeroportul Henri Coandă, urmând ca în 45 de zile sistemul să fie operabil pe trenurile care au vagoane de dormit și cușete.

Prin noile dotări ale personalului va fi facilitată verificarea/validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie în tren prin intermediul dispozitivelor mobile.

Călătorii vor putea astfel să cumpere bilete online cu doar 15 minute înainte de plecarea trenului, față de 6 ore în prezent, dar și posibilitatea achiziționării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau brățară inteligentă.

”Finalizarea implementării acestei soluții la toate vagoanele de dormit și cușetă va asigura o servire mai rapidă, mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit, la achiziționarea biletelor online la aceste vagoane, astfel încât călătorul să își poată procura / cumpăra bilete online la vagon cușetă sau dormit până cu cca 15 minute înainte de plecarea trenului din stația de îmbarcare”, se precizaează în comunicatul CFR Călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.