Intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o informare meteo de vreme rece ce vizează toată țara.  Potrivit ANM, în intervalul 23 septembrie, ora 10:00 – 24 septembrie, ora 23:00 se vor semnala intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

„La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei“ – au precizat reprezentanții ANM.

De asemenea a fost emisă o avertizare cod galben de intensificări susținute ale vântului la altitudini de peste 1700 m, valabil în intervalul 23 septembrie, ora 21:00 – 24 septembrie, ora 23:00.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

Sursa foto: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.