Purtarea măştii în aer liber, obligatorie la o incidenţă de peste 6 la mie

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Ordinul comun care instituie obligativitatea purtării măștii urmează să fie publicat în aceeași zi în Monitorul Oficial.

Astfel, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile unde rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Potrivit comunicatului d epresă sunt și câteva excepții. „Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”.

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie purtată masca, atenționează oficiali din cadrul Ministerului Sănătății.

Nu este singura excepție, ci se pot stabili și altele, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.