Circulația va fi interzisă între orele 20:00-5:00 în municipiul Fălticeni

Circulația va fi interzisă între orele 20:00-5:00 în municipiile Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc și în comunele Pojorâta, Hârtop, Fundu Moldovei și Iacobeni

CJSU Suceava a adoptat măsuri restrictive pentru 101 localități din județ, din care 16 au rata de infectare de peste 6 cazuri la mie, 50 sunt în „scenariul roșu” și 35 în „scenariul galben”

Pentru localitățile cu rată de infectare mai mare de 7,5 cazuri la mie s-au stabilit restricții suplimentare.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat Hotărârea nr.178 din data de 11.10.2021.

Prin Hotărârea nr.178 din 11.10.2021, au fost dispuse suplimentar, pentru unitățile administrativ-teritoriale Pojorâta, Hârtop, Fundu Moldovei, Iacobeni, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, unitați administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5/1000 locuitori următoarele măsuri:

  1. a) În aplicarea art. 7, alin. (2) din Anexa nr. 3 la HG 1090/2021, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5,00-22,00.

Prin excepție, în intervalul orar 22,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Măsurile prevăzute nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori.

  1. b) În aplicarea art. 2, alin. (1), pct. 2 din Anexa nr. 3 la HG 1090/2021, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepții:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

– deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Măsurile instituite nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori.

Măsurile instituite în localităţile prevăzute la lit. b) nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;

Măsurile instituite în localităţile prevăzute la lit. b) nu se aplică persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin documente, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a acestora.

Prevederile prezentei hotărâri abrogă Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava privind stabilirea unor măsuri restrictive aflate în vigoare.

În conformitate cu prevederile art. 13, alin. (2) din Anexa nr. 3 la HG 1090/2021, măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.