Bethesda, prima unitate medicală privată din județ care a deschis un centru de vaccinare

Bethesda este prima unitate medicală privată din Suceava care deschide un centru de vaccinare împotriva Covid-19 Acesta va funcţiona în laboratorul de testare PCR, de la 1 noiembrie

Prima unitate medicală privată din Suceava care va deschide un centru de vaccinare împotriva Covid-19 este Bethesda, a anunţat, miercuri, Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, pentru a accelera campania de vaccinare voluntară la nivelul judeţului şi a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să se vaccineze, dar şi pentru a evita ca sistemul medical judeţean să se colmateze, prefectul a făcut un apel la unităţile medicale private spre a deschide centre de vaccinare pentru populaţie.

În urma demersurilor efectuate, precum şi a discuţiilor purtate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava de directorul Olivia Ioana Vlad, prefectul Alexandru Moldovan şi dr. Ştefan Puşcaşu, din partea Policlinicii şi Spitalului Bethesda Suceava, s-a convenit deschiderea unui centru de vaccinare începând de luni, 1 noiembrie a.c.

Acesta va funcţiona în laboratorul de testare PCR din strada Nicolae Labiş nr. 33, iar dr. Ştefan Puşcaşu a menţionat că va identifica şi un spaţiu pentru un centru similar în incinta Policlinicii Bethesda din proximitatea Bazarului Suceava.

Prefectul Alexandru Moldovan a mulţumit public conducerii şi colectivului Policlinicii şi Spitalului Bethesda, „pentru implicare şi alăturarea în lupta pentru salvarea de vieţi”, anunţând că speră ca exemplul să fie urmat şi de ceilalţi actori medicali din sistemul privat, „întrucât colegii din sistemul sanitar, dar şi populaţia au mare nevoie de aportul lor”.

Totodată, prefectul a mulţumit dr. Irina Franciuc, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, pentru eforturile depuse şi pentru deschiderea avută în sprijinirea efectivă a campaniei de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.