La trei școli și trei colegii orele se vor desfășura începând din 8 noiembrie cu prezență fizică.

Vacanța forțată a elevilor s-a încheiat, iar azi au primit elevii în bănci doar acele unități de învățământ în care minimum 60% din personal este vaccinat. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli, modificat și publicat vineri, prevede că ”reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat. Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60%”.

Își vor relua cursurile cu prezența fizică la școală elevii  școlilor gimnaziale „Ion Irimescu”, „Ioan Ciurea” și „Mihail Sadoveanu”, cei care învață la cele trei colegii, „Nicu Gane”, „Mihai Băcescu” și „Vasile Lovinescu”, cei de la Școala Postliceală Sanitară CES și elevii înscriși la cercurile de la Clubul Copiilor.

Elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” vor începe cursurile de la distanță, rata vaccinării în unitatea de învățământ fiind sub 60 %. La fel, de lecții online vor avea parte preșcolarii de la cele două centru bugetare din Fălticeni: GPN „Voinicelul” și GPP „Pinocchio”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.