O nouă ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice

În perioada 18-19 noiembrie a.c., Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, împreună cu partenerii săi, organizează cea de-a VI-a ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice intitulat CTF-USV 2021.

Potrivit USV, competiţia este organizată într-un format de tip CTF (Capture the flag) şi are în vedere dezvoltarea de soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat, în scopul descoperirii unor breşe electronice şi al identificării soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat.

„Competiţia urmăreşte testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice pentru a gestiona probleme actuale concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională” ni s-a relatat într-un comunicat.

Ediţia din acest an, care este dotată cu premii, va fi organizată online.  La concurs pot participa echipe alcătuite din cel mult patru studenţi, coordonaţi de un cadru didactic. Înregistrarea online a participanţilor este prevăzută pentru intervalul 8-12 noiembrie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.